Waarom een zonnebank?

De zon heeft op ons dagelijkse leven een grote invloed. Het licht dat de zon produceert heeft een positieve werking op het menselijk lichaam. Het is ontspannend, gezond en zorgt voor een energieke geest. Bovendien zorgt het ultraviolette licht voor die mooie gezonde bruine tint waar we allemaal zo dol op zijn.

De voordelen van zonnen op de zonnebank zijn velerlei. In de eerste plaats kunt u een zonnekuur nemen wanneer het u uitkomt: in de winter, na het werk, voor of na de vakantie…Bovendien is het een verantwoorde manier om bruin te worden. De zonnekuur wordt immers afgestemd op uw persoonlijke huidtype en op die manier krijgt u een nauwkeurig gedoseerde hoeveelheid UV-licht. Een groot voordeel ten opzicht van de natuurlijke zon. Veel mensen voelen zich met een bruin kleurtje prettig. Ze voelen zich zelfverzekerder. Kleine oneffenheden en puistjes verdwijnen vaak onder invloed van UV-licht.

UV-B output zorgt ervoor dat uw huid niet alleen van top tot teen, inclusief de zijkanten, egaal bruin wordt, maar zich ook verdikt en derhalve beter beschermd is tegen de natuurlijke zon. Zonlicht bevordert de aanmaak van vitamine D, waardoor het een gunstige invloed heeft op het tegengaan van bot-ontkalking (osteoperose). Velen ondervinden verlichting van spierpijn en reumatische klachten na een kuur op de zonnebank.

Ook zijn er aanwijzingen dat zonnebaden een gunstige werking heeft op stofwisseling, bloeddruk en cholestorolgehalte. Een aantal ziekten komt in aanmerking voor behandeling met ultraviolet licht. Daartoe behoren infectieziekten als bepaalde soorten eczeem en bronchitis en huidziekten als acne en psoriasis. Preventief wordt UV gebruikt tegen – onder andere – winter moeheid, rachitis en bloedarmoede. In een aantal gevallen is met een langzaam opgebouwde UV-kuur zonne-allergie te voorkomen. Maar verreweg het grootste effect lijkt zonnestraling op onze gemoedstoestand te hebben: we worden er vrolijker en energieker van en het is een prima middel tegen stress, vermoeidheid en hoofdpijn! Als resultaat van de aangename warmte ontspant het lichaam, de ademhaling wordt rustig en de hartslag daalt – van top tot teen ontspannen verlaat u tenslotte de zonnebank.