Gezichtsbruiner

De huid van uw gezicht is dikker dan de rest van het lichaam. Dit komt doordat u het meeste ultraviolet licht op uw gezicht krijgt. De natuurlijke bescherming zorgt voor een verdikking van de huid met als gevolg dat deze minder snel kleurt. Om uw gezicht minstens zo snel te laten bruinen als de rest van het lichaam kunt u een zonnebank met een gezichtsbruiner overwegen.

Gezichtsbruiners zijn er in 2 soorten: de lagedruk (soft) en de hogedruk (face)

Een lagedruk (soft) gezichtsbruiner bestaat uit een aantal extra UV buizen die zorgen voor een verdubbeling van de hoeveelheid UV-licht op uw gezicht. De meest gebruikte lampen voor dit type gezichtsbruiner zijn de 15, 25 of 36 WATT lampen. De soft gezichtsbruiner heeft een aantrekkelijke prijs en zorgt voor een gelijkmatige bruining van het gelaat.

Een hogedruk (face) gezichtsbruiner bestaat uit één of meerdere HPA lampen van 400 WATT. Een zonnehemel of combinatie met dit type gezichtsbruiner is aanzienlijk duurder dan de soft bruiner, maar daar tegenover staat dat deze garant staat voor een snelle en diepe bruine tint.

Het is ook mogelijk om naderhand een gezichtsbruiner in te bouwen door gebruik te maken van 4 of 6 zogenaamde Lighttech, Duotan of Maxlight combi lampen.
Dit zijn normale 1.80 meter lampen, maar dan met ingebouwde gezichtsbruiner.