Bodycooler

In elke betere zonnebank bevindt zich een standaard ventilator in de hemel zelf. Deze ventilator voorkomt oververhitting van de elektronica. Echter kan de temperatuur van het lichaam ook flink oplopen. Hiervoor is er een extra optie te verkrijgen naast uw standaard zonnebank; De bodycooler. De bodycooler is een lichaamsventilator die voor een koele bries zorgt als u onder de zonnebank ligt. Veel mensen vinden dit aangenamer zonnebanken.

Een bodycooler is eigenlijk een noodzaak als u kiest voor de aankoop van een combinatie (onder en boven tegelijk). De bedrijfstemperatuur van de UV-buizen is ca 40 graden Celsius. Bij bruining in een combi is het binnenin dus ook zo`n 40 graden Celsius, je wordt namelijk van onder en van boven verwarmd. De meeste onder ons ervaren deze temperatuur als heet. Door de plaatsing van een bodycooler, aan het voeteneinde van de combinatie, wordt de warme luchtlaag boven je lichaam er als het ware uit geduwd en vervangen door een koele luchtlaag. Zodoende blijft het aangenaam in de combi.

Bij vele zonnehemels is het ook mogelijk om er een bodycooler op te plaatsen. Je moet je zelf wel afvragen of dit nodig is.
Je wordt bij een zonnehemel alleen van boven verwarmd en je ligt tenslotte op een bed, hierdoor is het al veel minder warm dan in een combinatie

Vraagt u ons naar de extra accesoires die u bij het door u gekozen type zonnebank kunt bestellen.