Soort statief

Zonnehemels kunnen geleverd worden met verschillende statieven.
Het zogenaamde K(T), T(L) of V-statief. Afhankelijk van de omvang en vorm van de geplande stallingsruimte kunt u bepalen welk statief het beste bij uw situatie past. Overweeg dus goed welk statief u moet aanschaffen. De juiste zonnehemel koop u maar één keer.

K(T)-STATIEF:
Dit is het meest eenvoudige statief. Het kan alleen knikken op de wijze van een zonne-combinatie. Het K(T) statief wordt bij de plaatsing éénmalig op hoogte ingesteld op de hoogte van het te gebruiken bed.

T(L)-STATIEF:
Dit is het zogenaamde logeerbed statief. Hiermee kunt u tijdens het zonnen de hemel traploos in hoogte verstellen. Hierdoor kan een ieder de hemel op zijn of haar gewenste hoogte plaatsen. Tevens kunt u op deze wijze de temperatuur onder de hemel regelen. Door de hemel op z`n laagste stand te plaatsen blijft alle warmte onder de hemel hangen, terwijl bij een hogere stand de warme lucht juist kan ontsnappen zodat de temperatuur daalt. Na het zonnen kunt u de hemel omdraaien en kunt u deze verticaal met de lampen tegen de muur plaatsen. Het onderstaande bed is nu geheel vrij zodat er weer iemand normaal op kan slapen.
Pure ruimtewinst.

V-STATIEF:
Dit is het verrijdbaar statief. De hemel kan na gebruik verticaal omhoog gezet worden en door middel van 4 zwenkwielen op elke gewenste plek geplaatst worden. Houdt er wél rekening mee dat een verrijdbare hemel nog altijd behoorlijk wat ruimte inneemt. Indien je zo`n zonnehemel in je eigen slaapkamer wilt gebruiken dan adviseer ik dit alleen te doen als je een zeer riante slaapkamer hebt. Naast het feit dat het vloeroppervlak in vertikale positie ca 90x90cm is moet je er ook rekening mee houden dat er redelijk wat ruimte nodig is om de zonnehemel boven het bed te rijden. Verrijdbare zonnehemels moeten met de (verrijdbare) voet onder het bed kunnen, gebruik boven een waterbed is hierdoor dus uitgesloten.